Artikler om: Helbred

Sådan scanner du kun specifikke sider

Hvis du har en hjemmeside, der dækker flere lande eller brancher, men kun ønsker at se helbredsdata for et af dem, er der en måde at gøre det på med Morningscore:

ændrer din robots.txt

Hvis du kun vil tillade Morningscores SEO tjekker (robot, der crawler i tekniske termer) at scanne bestemte sider, kan du opsætte regler for det i din hjemmesides robots.txt.

Følg denne guide:

Tjek først, hvordan din robots.txt ser ud ved at gå til dinside.dk/robots.txt (tilføj din egen hjemmeside)
Normalt vil den se nogenlunde sådan her ud (WordPress-eksempel):

Dette er et eksempel på den kode du skal indtaste:

User-agent: Morningscore Bot
Allow: /de/
Disallow: /

I dette eksempel siger du, at alle sider med /de/ i URL'en kan scannes af Morningscore, men ellers ingen andre sider. Det er et eksempel på, hvordan man garanterer at Morningscore kun scanner tyske sider på din globale hjemmeside (hvis /de/ bruges til tyske sider).

Erstat eksemplet så det passer til din situation

Hvis du f.eks. kun vil scanne din web-shop, og alle URL'er i web-shoppen indeholder /shop/, så er det denne kode, du skal bruge:

User-agent: Morningscore Bot
Allow: /shop/
Disallow: /

Tilføj koden til robots.txt EFTER den kode, der allerede står der.

Det, du normalt vil gøre, er at tilføje den nye kode til robots.txt EFTER den kode, der allerede står der.

Her er et eksempel:

Koden i den røde boks er den nye kode. Og som du kan se, er den sat EFTER den nuværende kode, som vi fandt i trin 2.

Tilpas alle de sider, der skal scannes

Du kan endda tilføje flere URL-stier ved blot at følge dette eksempel:

User-agent: Morningscore Bot
Allow: /shop/
Allow: /blog/
Allow: /help/
Disallow: /

Så ved at tilføje flere Allow: regler kan du helt tilpasse, hvilke URL-stier vi skal crawle.

Hvordan ændrer jeg robots.txt-koden?

Nogle hjemmesideprogrammer som WordPress kan gøre det via plugins (ofte SEO-plugins som [Yoast] (https://yoast.com/)). I andre tilfælde er du nødt til at ændre robots.txt manuelt.
Du skal snakke med din webmaster, hvis du er i tvivl om hvordan du gør det.

Hvis du ikke kan eller må ændre din robots.txt, har vi også en løsning med en XML-fil morningscore_whitelist.xml. Denne fil skal uploades til din hjemmesides root-folder. Hvis du mener, at dette vil være en bedre løsning, så tal med os på chatten, og så kan vi guide dig

Dette vil ikke påvirke Google

Dette har ingen konsekvenser for Googles robotter eller noget andet, da du siger, at dette kun gælder for Morningscores robot med linjen:

User-agent: Morningscore Bot.

Glem ikke den linje!

Hvis du har brug for hjælp til dette, er du altid meget velkommen til at kontakte os på chatten

Opdateret den: 30/01/2024