Hvorfor vises nogle links som tabte, når de stadig er aktive?

Alle SEO-værktøjer har et fælles problem: Vi har svært ved at opdage tabte links præcist. Det betyder, at vi nogle gange vil vise et link som tabt, selvom det faktisk stadig eksisterer.

I dette eksempel fortæller Morningscore mig, at jeg har mistet dette link, men når jeg går ind på siden, kan jeg se med mine egne øjne, at det stadig er der:

Generelt kan man stole mere på sine egne observationer.

Hvorfor rapporterer SEO-værktøjer falske negativer?

Alle synes efterhånden at forstå, hvad en "falsk negativ" er. Det lærte covid os. Testene til at opdage, om du havde covid, var upålidelige. De gav masser af falske negative. Milliarder af dollars blev hældt i udviklingen af disse tests. De klogeste forskere i verden kunne ikke løse nøjagtigheden.

Det samme gælder for links i SEO. Det er virkelig svært at blive mere præcis. Generelt kan du forvente, at SEO-værktøjer er op til 80% præcise i rapporterne om tabte links. Nogle gange kan det være lavere end 50%. Det afhænger af mange ting, f.eks. de lande, du har fået links fra. Hver hjemmeside er unik.

Findes der en løsning?

Indtil videre er den eneste løsning selv at tjekke disse mistede links ved at følge linkene.

Gå først til landingssiden for det mistede link (se billedet ovenfor).
Højreklik et vilkårligt sted på den landingsside, du er kommet til. I den menu, der kommer frem, skal du finde "sidens kildekode" (navnet kan variere alt efter hvilket system din computer har) og klikke på den.

Nu skulle du gerne se noget kode som dette - gå ikke i panik ;)
Tryk på CTRL + F (på Windows) eller COMMAND + F (på MAC) for at søge i koden efter dit domæne - så i dette eksempel skriver jeg "Morningscore".

I dette eksempel, hvor jeg ikke kan finde nogen resultater for mit domænenavn "Morningscore", er der 99% garanti for, at linket faktisk er gået tabt.
Hvis du finder dit domæne i søgeresultaterne med et link (eksempel: https://morningscore.io/da/), så er dit link faktisk ikke gået tabt.

Morningscore har en plan

I fremtiden vil vi være i stand til at opnå en højere nøjagtighed, end andre værktøjer har i øjeblikket. Hold dig opdateret