Artikler om: Generel FAQ

Hvordan udregnes Morningscore?

Ud over at være navnet på vores SEO-værktøj (og den virksomhed, der har udviklet det), er Morningscore også vores værktøjs vigtigste metrik, som afspejler den monetære værdi af din SEO.

Uanset hvad din Morningscore er, afspejler den altid, hvor mange penge du skulle have betalt for Google Ads for at få den samme mængde trafik til din hjemmeside.

Ved at holde øje med din Morningscore kan du nemt evaluere den nøjagtige værdi du får ud af SEO, hvilket hjælper dig med at træffe velinformerede beslutninger om, hvordan du prioriterer SEO i dit marketingbudget.

Sådan beregner vi din Morningscore

Kort sagt beregner vi din Morningscore ud fra, hvordan dine søgeord klarer sig på Google.

Den nøjagtige beregning ser sådan ud: (SØGNINGER/MD x POSITION) x KLIKPRIS = SCORE/MD.

Lad os forklare det i dybden.

SØGNINGER/MD x POSITION = BESØG/MD.

Det er den del af beregningen, der står i parentesen ovenfor.

SØGNINGER/MD er et tal, der afspejler, hvor mange der (i gennemsnit) søger efter dit specifikke søgeord hver måned. Vi får dette tal gennem vores datapartnere.

POSITION afspejler, hvordan du i øjeblikket rangerer for dit søgeord på Google. Hvis du f.eks. rangerer som nr. 2, ved vi, at ca. 10 % af alle, der søger på det søgeord, klikker sig videre til din hjemmeside.

BESØG/MD er det antal besøg, du får fra dit søgeord via Google på månedsbasis. Vi finder dette tal ved at gange de månedlige søgninger med den typiske CTR (Click-Through Rate) for dit søgeords rang.

BESØG/MD x KLIKPRIS = SCORE/MD.

KLIKPRIS afspejler, hvor mange penge du vil bruge på hvert klik, hvis du vil tiltrække dem via betalte Google Ads.

SCORE/MD er den monetære værdi af de hjemmesidebesøg, du får fra dit søgeord hver måned.

Ved at lægge alle søgeord sammen som du rangerer på, kan vi bestemme din samlede Morningscore, der - som vi nævnte ovenfor - er den vigtigste måling i vores værktøj.

Se videoen nedenfor for en hurtig forklaring på, hvad Morningscore står for.